Back to All Events

InderøyFest 2016 - Kjersti Kveli med band

Inderøys lengste (og beste) utsikt blir enda bedre!

Dørene åpner kl 20.00

Vi satte kaffen i halsen og spolte tilbake på Altiboxen da Jarle Bernhoft og Ingebjørg Bratland leste opp nominasjonene til Spellemannsprisen 2015 i Januar i år! Hørte vi riktig? Det gjorde vi – Vi lente oss tilbake i stolen (kontorstolen altså – dette var formiddagskaffen) og konstaterte at Kjersti Kveli allerede var booket til årets utgave av Inderøyfest. Det skulle jo bare mangle at Inderøyfest ikke har et par Nord-Trønderske artister med litt Spellemannshistorie!

Kanskje ikke fullt og helt Spellemann, men i hvert fall en fantastisk og rakrygget dame med en stemme som er så unik at de fleste spellemenn vil gå over bekken etter vann for å få være med. Kjersti ble signert av musikklegenden Erik Hillestad hos legendariske KKV, og har nå gitt ut sin første fullengder på Norsk – Og hun har truffet – Hun dyrker lyden av det trønderske – De trønderske ordene og hun synger selvfølgelig på dialekt. Spellemannsnominasjonen i visesjangeren gir grobunn for å mene at Kveli har en så til de grader musikalsk spennvidde at man skal lete lenge etter hennes make – Hun har nemlig mange prosjekter gående på en gang. Kjersti flyttet nettopp hjem til Trøndelag etter noen år i USA, hvor hun heller ikke har ligget på latsiden – Hør bare hva ”New York Music Daily” skriver:

”Det er mange kvinnelige artister i New York med pene stemmer og akkustiske gitarer. Kvelis evne til å skifte mellom stiler – for ikke å nevne hennes fantastiske band – setter henne i et sjikt over de aller fleste”

Aftenposten beskriver henne som ”En fantastisk og allsidig vokalist”

Bandet til Kveli består av meriterte musikere og disse gutta er ikke bare en fryd for øret, men til en viss grad også for øyet! Bass: Torjus Eggen, Gitar: Marius Klovning og Trommer: Are Rosseland – Selv spiller Kjersti gitar og keyboards.

Kjersti er god kjent i det Nord-Trønderske musikkmiljøet, og har spilt et økende antall konserter i regionen det siste året etter at hun flyttet hjem fra junaiten. Kjersti er opprinnelig Snåsning, og får amnesti rett og slett fordi hun har gått på Inderøy Videregående skole.

Kjersti Kveli med band blir å høre på Øynaparken torsdag 9. juni klokka 21.00.

Delta gjerne på næringskonferansen på kulturhuset, og spaser opp på Øyna etterpå til middag, og avslutt med en bitteliten skarp en sammen med visepop fra øverste hylle!