Velkommen til oss

Øyna ligger på et storslått utsiktsplatå ovenfor gården vår og Sakshaug Gamle kirke i Inderøy, med enestående utsikt utover et vakkert kulturlandskap.

Navnet `Øyna` er hentet fra det gamle Øyna-fylket som omfattet Inderøy, Beitstad og Verran i Nord-Trøndelag. Hovedkirka i Øyna-fylket var Sakshaug Gamle kirke som ligger like nedenfor Øyna.

Et kort tilbakeblikk: Det hele startet med gårdsmat i 2000, med utsalgssted på stabburet på gården. Så kom ideen om å benytte beiteområdet ovenfor gården til aktiviteter, og i 2005 åpnet vi Trøndelags første fotballgolf-bane.

Etter hvert kom også husene på plass. I 2006 ble Langhuset bygget, etterfulgt av Litjstua i 2008. Kjøkkenet, som binder de to bygningene sammen, ble reist i 2009. 10 år etter Langhuset og første byggetrinn ble Løa reist, en kultur og konferansebygg som kan brukes til det meste.

Øyna er godkjent økoturisme-bedrift. For å få denne sertifiseringen er det en rekke krav som må oppfylles. For oss innebærer økoturisme i praksis at vi handler lokalt: alt fra type bygninger og materialvalg, til at vi henter våre råvarer så langt det lar seg gjøre, fra de sju kommunene vi kan se fra Øyna.

Det gode vertskap: Kristine og Frode tar deg godt i mot på Øyna.

Det gode vertskap: Kristine og Frode tar deg godt i mot på Øyna.

I tillegg stiller vi høye krav til oss selv som vertskap og til de som jobber hos oss, når det gjelder å være guider for Den Gyldne Omvei, Inderøy og Innherred. Økoturisme er grunnfilosofien vår som hjelper oss til å ta bærekraftige valg. 

Målet vårt er å skape minneverdige opplevelser, enten om du kommer som gjest i et selskap, for et måltid i restauranten eller bare for å nyte utsikten.